Türkiye, dünyada en çok Facebook kullanıcısı bulunan ülkeler sıralamasında 6. Sırada yer alıyor. 2016 rakamlarına göre, Türkiye’nin 42 milyon Facebook kullanıcı bulunuyor.
Facebook iletişimin yanı sıra, reklam mecrası olarak da aktif olarak kullanılıyor. Facebook reklamları sayesinde; hedef kitlenize ulaşabilir, markanızın bilinirliğini arttırabilir, web sitenizin trafiğini arttırabilir, sayfanızın fan veya beğeni sayısını arttırabilir, müşterilerle iletişimde olabilirisiniz ve satış oranlarınızı arttırabilirsiniz.
a- İşletmenizin hedefi, reklamı yayınlama sebebinizdir.
b- Erişmek istediğiniz kişilere dair kriter
c- Reklamınız için bir günlük veya toplam bütçenizin olması
d- Reklamınızda görünecek fotoğraflar veya videolar
En doğru reklam verme amacımızı seçmek için “Vereceğimiz reklamdan elde etmek istediğimiz en önemli sonuç ne?” sorusunu cevaplayın. Bu alandaki, Facebook Reklam Modelleri başlığında görebilirsiniz.
• Sayfa Gönderisiyle Etkileşim: Facebook sayfanızda paylaştığınız bir gönderiyi (fotoğraf, video, link) daha fazla kişiye ulaşmak için kullanılır.
• Sayfa Beğenmeleri: Facebook sayfanızın beğeni sayısını arttırmak için kullanılır.
• İnternet Sitesine Tıklamalar: İnternet sitenizin trafiğini arttırmak için kullanılır.
• İnternet Sitesi Dönüşümleri: İnternet sitenizin üzerinde dönüşümleri (form, satış vs.) arttırmak için kullanılır.
• Uygulama Yüklemeleri: Uygulamalarınızın yüklenme sayısını arttırmak için kullanılır.
• Uygulamayla Etkileşim: Uygulamalarınızın etkileşimi arttırmak için kullanılır.
• Etkinlik Yanıtları: Facebook etkinliğinizi daha fazla kişiye duyurarak katılımı arttırmak için kullanılır.
• Teklif Alımları: Facebook tekliflerinizin tanıtımını yapmak için kullanılır.
• Video Görüntülemeleri: Videonuzun görüntülenme sayısını arttırmak için kullanılır.
Erişmek istediğiniz kullanıcılar hakkında bildiklerinizi (yaş, konum v.b.) kullanarak hedef kitlenizi temsil eden demografik özellikleri ve davranışları seçin.
Reklamlar nerede yayınlayacağınızı seçin: Facebook, Instagram veya Audience Network’teki uygulamalar ve internet siteleri ya da bunların hepsinde birden. Bu adımda, reklamınızı belirli mobil cihazlarda yayınlamayı da seçebilirsiniz.
Günlük veya toplam bütçenizi ve reklamınızın yayınlanmasını istediğiniz zaman dilimini seçin.
Reklamınızda tek bir görsel veya video ya da birden fazla görsel veya video göstermeyi seçebilirsiniz. İsterseniz bir slayt gösterisi veya Kanvas reklamı oluşturmayı da tercih edebilirsiniz.
Reklamınız yayınlanmaya başladıktan sonra, Facebook Reklam Yöneticisi, Power Editor veya Business Manager’da reklamın performansını takip edebilirsiniz ve kampanyayı düzenleyebilirsiniz. Bu araçlarda, reklamınızın bir versiyonun bir başka versiyonundan daha iyi çalışıp çalışmadığını veya reklamınızın etkili biçimde yayınlanıp yayınlanmadığını görebilir ve buna göre düzenlemeler yapabilirsiniz.
Bir yanıt yazın