FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM

Description Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Püf Nokta

Description Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Püf Nokta
Paylaş :

Description ya da meta description, web sayfalarının içeriğini yansıtan kısa bir açıklamadır. Bu açıklama SERP için önemlidir ve arama motoru sonuçlarında görüntülenir. 50 ila 160 karakter arasındaki bir uzunlukta olabilir.

Peki, SEO description nedir? SEO kriterlerinin baz alınarak belirlendiği description’lardır ve kullanıcıların en çok arattığı kelimeleri içerir. SEO kriterlerine uygun olarak hazırlanan description’lar sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda görüntülenmesine yardımcı olur.

O halde arama motorlarında iyi bir sıralama elde etmek için SEO description nasıl olmalı, açıklama yazarken nelere dikkat edilmeli? Bunun için bazı püf noktalarını öğrenerek SERP sıralamalarından daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeyi Geçirme

Description’da anahtar kelimenin yer alması kullanıcıların sitenize erişmesine yardımcı olur. SEO description uygulamalarıyla bu düzenlemeyi yapabilirsiniz.

SEO description, en çok aranan anahtar kelimelerden yola çıkarak sitenizin daha çok organik ziyaretçi almasını sağlar. Anahtar kelime araştırması yaparak popüler verilere ulaşabilir, bu verileri sitenizin açıklama kısmına uyarlayabilirsiniz.

Anahtar kelime bulucu siteler, çeşitli anahtar kelimelerin kullanım yoğunlukları ve farklı versiyonlarına ulaşmak için pratik veriler sunar. Yalnızca içerik stratejisi için değil, meta açıklamasında da bu kelimelere yer vererek SEO açısından başarılı bir description yazabilirsiniz. Site temanıza en uygun anahtar kelimelerden yararlanarak özgün ve dikkat çekici içerikler hazırlayabilirsiniz.

Harekete Geçirici Mesaj

“Call to action”, kısaca CTA olarak da bilinen harekete geçirici mesajlar; SEO description’lar için olmazsa olmazdır. Siteniz için mutlaka ilgi çekici bir açıklama hazırlamalısınız. Kullanıcılar sitenize tıklamadan önce bu meta açıklamasını göreceği için description’ın mümkün olduğunca kullanıcı odaklı ve ilgi çekici olması gerekir.

SERP sayfalarında sitenizi ön plana çıkarmak ve tıklanma oranlarını artırmak için bu meta açıklamalarının kalın yazı tipleriyle belirtilmesine dikkat etmelisiniz. Harekete geçirici mesajlarda kullanıcılar tarafından en çok aranan popüler kelimelere yer vererek dikkat çekici bir meta description hazırlayabilirsiniz. Description’lara sitenizin içeriğine uygun olarak kullanıcıları sitenizi ziyaret etmeye teşvik edecek pek çok ifade ekleyebilirsiniz.

Gramer ve Anlatım Bozuklukları

Description belirlemek için pek çok seçeneğe sahip olabilirsiniz. Ancak her şeyden önce gramer kurallarına dikkat etmeli ve anlatım bozukluğundan uzak ifadeler kullanmalısınız. Dil kurallarını doğru bir şekilde uygulamanız marka ve kurum güvenilirliğini artırmaya yardımcı olur.

Her ne kadar SERP sayfalarında üst sıralarda görüntülenseniz bile dil kurallarına uymadığınızda siteniz yeteri kadar ilgi görmeyecektir. Bu nedenle, hem tüm site içeriklerinde hem de description belirlerken öncelikli olarak dil kurallarına uymalısınız. İster kişisel siteniz ister kurumsal web sayfanız olsun, gramer kuralları dikkate alınmamış içerikler, organik ziyaretçi sayısının azalmasına neden olur.

Siteniz için en doğru ve verimli description seçeneklerini CRM Medya’nın alanında uzman ekibinin görüşlerinden destek alarak belirleyebilirsiniz. Doğru description uygulamaları ile sitenizin arama motorlarında daha dikkat çekici sıralamalarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar kapatılmış.

İlgili Yazılar

Admuch RM Medya