FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM

Hangi Linkler Zararlıdır? Zararlı Link Tespiti Nasıl Yapılır?

Hangi Linkler Zararlıdır? Zararlı Link Tespiti Nasıl Yapılır?
Paylaş :

İnternet dünyasında site içerik üreticilerinin ve ziyaretçilerinin en çok muzdarip olduğu konulardan biri zararlı linklerdir. Site dışı SEO uygulamaları kapsamında büyük bir işleve sahip olan backlink uygulaması, eğer doğru bir şekilde uygulanmazsa zararlı linkler kapsamına dahil olabilir ve ilgili site için olumlu bir referans olmak yerine bu sitenin niteliklerine ve ziyaretçi trafiğine olumsuz etki gösterebilir.

Google gibi arama motorlarının botları, backlink olarak referans gösterilen bazı bağlantıları tespit edebilir. Bu nedenle web sitelerine yönlendirilen linklerin “anti SEO” ya da “negatif SEO” adı verilen zararlı çalışmalarda kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek site sahipleri ve içerik üreticileri için son derece önemlidir.

Zararlı Linkler Nasıl Tespit Edilir?

İnternet sitenize gelen link bağlantılarının zararlı link olup olmadığını tespit etmek ve bu doğrultuda önlemler alarak sitenizin SEO standartlarına göre niteliklerini korumak çok önemlidir. Bu anlamda duruma erken müdahale etmek için çeşitli yöntemler vardır.

Zararlı link tespiti için uygulanabilecek en geçerli yöntemler arasında internet sitenize gelen bağlantıları düzenli bir şekilde kontrolden geçirmek ve anti SEO uygulamalarını tespit eden yardımcı araçları kullanmak yer alır. Bu tip yöntemler sayesinde sitenize yönlendirilen linkleri mümkün olabildiğince erken bir şekilde tespit ederek anti SEO uygulamalarına karşı sitenizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Zararlı Link Türleri

Zararlı linkler, birkaç farklı türde görülür ve bunların her biri yönlendirildiği sitenin arama motorlarındaki SEO niteliklerini bir hayli kötü etkiler. Bu türlerin ilki, internet sitesinin alanıyla ya da hedef kitlesiyle hiçbir alakası olmayan sitelerden yönlendirilen linklerdir.

Backlink yönlendiren ve yönlendirilen site arasında hiçbir benzerlik ya da ortak nokta yoksa bu durumda yönlendirilen link, zararlı linkler kapsamına girer. Bununla beraber farklı dildeki bir siteden gelen backlink de aynı şekilde sorun yaratabilir. Bunların yanı sıra herkesin kolaylıkla link ekleyebildiği ve niteliksiz içerik taşıma potansiyeli yüksek olan sitelerden ve SEO araçları olduğunu iddia eden spam yazılımları tarafından üretilen linkler de zararlı link türleri kapsamındadır.

Zararlı Linkleri Bulmak İçin Kullanılan Araçlar

Sitenize yönlendirilen zararlı linkleri belirlemek için bu anlamda yardımcı niteliği taşıyan bazı araçları kullanabilirsiniz. Open Site Explorer, Majestic SEO ve Google Webmaster Tool gibi araçlar, sitenize link yönlendiren kaynakları detaylı ve hızlı bir şekilde analiz ederek söz konusu siteler için bir spam skoru belirler. Zararlı link analizi neticesinde yönlendirilen linklerin niteliğini ve güvenilirliğini tespit eden bu araçlar, potansiyel zararlı backlink yönlendirmelerini engelleyebilir.

Linkin Zararlı Olduğunu Nasıl Anlarım?

İnternet sitenize yönlendirilen linklerin zararlı olup olmadığını tespit etmek için belli başlı bazı noktalara dikkat etmekte yarar vardır. Örnek vermek gerekirse söz konusu link, bir içeriğe dahil değil de tek başına verilmişse muhtemelen zararlıdır. Bununla birlikte bir editoryal denetim süreci olmayan ve herkesin kolaylıkla link paylaşabildiği sitelerden yönlendirilen linkler de zararlı nitelikte olabilir. Bu anlamda ana kriter, linki yönlendiren sitenin ve linkin yer aldığı içeriğin sitenizle doğal bir bağı ya da ortak noktası olup olmadığıdır.

CRM Medya, yeni nesil hizmetleri ile internet sitenizin SEO niteliklerini ve güvenilirliğini en üst seviyeye taşıyarak ziyaretçilerinize kaliteli bir deneyim sunmanıza yardımcı olur.

Yorumlar kapatılmış.

İlgili Yazılar

Admuch RM Medya