Görünen o ki, günümüzde birçok web sitesi blog kullanıyor. Fakat bu web siteleri bloglarını etkili ve aktif bir şekilde kullanmıyor. Blog kullanmanın web sitenizin organik arama sonuçlarını, trafiğini ve görünürlüğünü nasıl iyileştirebileceğinin yedi yolunu aşağıda bulabilirsiniz.
Bir şirketin web sitesini ziyaret ettiğinizde blogun adının… “Blog” olmasından siz de sıkılmadınız mı? Web site sahiplerini bir web sitesinin blog bölümünü adlandırırken yaratıcı, açıklayıcı ve sektörünüzle alakalı bir başlık kullanmanızı tavsiye ediyorum. Blogunuza verdiğiniz isim ayrıca arama sonuçlarında iyi bir sıralama elde etmek için iyi bir fırsattır. Örneğin; kendinize şu soruları sorun:
– Blogun genel teması nedir?
– Sektörümle ilgili bir isim mi?
– Blogun başlığına veya adına anahtar kelimeleri dâhil edebilir miyim?
– Hangi kişilere ulaşmaya çalışıyorum?
Açıklayıcı bir adla ortaya çıkmak ve bir temanın etrafında optimizasyon uygulamak organik trafiği kademeli olarak arttırabilir.
Unutmayın, blogunuz için hedeflemeye çalıştığınız anahtar kelimeleri içeren bir isim oluşturmakta zorlanıyorsanız en azından bu anahtar kelimeleri blogun sayfa başlığına dâhil etmeye çalışın.
Her blog gönderisinin hedef kitlenizin belirli bir segmenti için yazılmasını öneririm. Bu yaklaşım, pazarlamacıların belirli müşteriler için optimize edilmiş içerik oluşturmasına ve belirli ihtiyaçlar ve çözümlerle ilgili hedef anahtar kelimelerin içerilmesine imkân tanır.
Örneğin, sattığınız şey pazarlama hizmetleriyse blogunuzda yakalamaya çalıştığınız özel bir kitleyi (örneğin, SEO Hizmeti almak isteyen kişileri) hedefleyen sektördeki sıcak bir tartışma konusu (örneğin, SEO nedir?) hakkında bir gönderi kullanabilirsiniz.
Etkili bir URL adlandırma kuralı, birkaç nedenden dolayı web sitesi sahipleri ve web sitesi ziyaretçileri için iyi bir seçim olacaktır:
Bazı şirketlerin blogu ana web sitesi alan adına dâhil ederken URL adresine “/blog/” ibaresini eklemediklerini fark ettim. Bu, analitik için blogun genel performansının takip edilmesini bir parça zorlaştırabilir. Blog sonuçlarının raporlanmasını iyileştirmek için URL yapınıza /blog/ ibaresini eklemenizi öneririm.
Her gönderi için URL’ler oluşturmak söz konusu olduğunda, birçok web sitesi sahibi URL’deki gönderinin başlığına her kelimeyi dâhil etme eğilimi taşır. Bu durum, uzun ve okunması zor URL’lere yol açabilir. İpucu: Blog URL’nizi açıklayıcı ama aynı zamanda kısa ve ilgili hale getirmeye çalışın. URL’lerinizden “ve”, “ama”, “veya” gibi bağlaçları çıkarmayı unutmayın. Örneğin:
Uzun ve kullanıcı dostu olmayan URL: https://orneksite.com/blog/email-pazarlamasi-yapmanin-etkili-ve-basit-bes-yolu-nedir
Kısa ve optimize edilmiş URL: https://orneksite.com/blog/email-pazarlama-yapmanin-etkili-5-yolu/
Geri dönüşümün çevre için ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz, aynı durum SEO için de geçerlidir.
SEO her zaman yeni web sitesi içeriği gerektirmez. Mevcut blog yayınlarını optimize etmek için fırsatları değerlendirmek gerekir. Mevcut içeriklerinizi gözden geçirin ve SEO için yapılması gereken optimizasyonları belirleyin. Mevcut blog içeriklerinizi aşağıdaki SEO tekniklerine göre düzenleyebilirsiniz:
Dipnot: Bu arada zamanınız varsa yeni içerik üretmeniz de tabi ki faydalı olacaktır.
Bloglar, özellikle SEO eksiklerini tamamlamak için güzel bir seçenektir. Web siteniz istediğiniz anahtar kelimeler ilgili içerik barındırmıyor mu? Cevabınız “evet” ise, bu konular ile ilgili yeni bir blog yazısı yayınlamak mükemmel bir fırsat olacaktır.
Bir içerikte görsellerin etkisi yazılardan daha fazla olmaktadır. Kullanıcılar özellikle düz yazıları okurken siteyi terk etme oranları yüksekken görseller ile canlandırılmış içerikler sayesinde içeriğiniz daha akıcı ve etkili hale geliyor. Peki, görseller nasıl optimize edilir? Görseli yüklerken açıklayıcı, anahtar kelimelerin içerisinde yer aldığı resim adı ve alt etiketi kullanmak gerekmektedir.
Görsellerin yanında bir de videolar da etkili olmaktadır. Yazı içerisinde yayınlayacağınız videolarınız varsa bunu yazınıza ekleyebilirsiniz. Ziyaretçilerinizi etkileşimde tutmak için güzel bir fırsat olacaktır.
Blog yazılarının sosyal medya hesaplarında paylaşmanın inanılmaz yararı vardır.
Ya da yazınızı özetleyen kısa bir özet yazabilirsiniz ve de anahtar kelime eklemeyi unutmayınız.
Özet: Blogunuzda tam olarak SEO çalışmalarının etkili bir şekilde yaptığından emin olun. Etkileyici bir blog adınız olsun ve optimize edilmiş resim ve videolara mutlaka yer verin. Ve son olarak ise sosyal medya mecralarında paylaşmayı unutmayınız.
Unutmayın bloğunuzun olması sizi her zaman SEO açısından avantajlı kılar.
Bir yanıt yazın