FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM

Google Adsense Nedir?

Google Adsense Nedir?
Paylaş :

Web siteleri aracılığıyla gelir elde etmek isteyen birçok site sahibinin ilgisini çeken Google Adsense, ücretsiz bir şekilde kolayca gelir elde edilmesini sağlayan bir sistemdir. Gerekli adımlar doğru bir şekilde yerine getirildikçe ve AdSense politikalar ihlal edilmedikçe son derece verimli bir gelir kaynağı olan bu sistem, web sitelerindeki içeriklerin bulunduğu sayfalara reklamlar yerleştirir. Bu reklamların görüntülenmesi karşılığında site sahiplerine ödeme yapan Google, ziyaretçilerin tıklama sayısına göre ücret öder.

Google AdSense nedir sorusu kadar sistemin işleyişi hakkındaki detaylar da ayrıca önemlidir. Adsense; reklamını gerçekleştirmek isteyen firmaların, reklamın yayınlanacağı web sitelerinin sahiplerine otomatik bir şekilde erişmesini sağlayan bir sistem olarak açık artırma yoluyla en büyük teklifi sunan firmaların reklamlarının yayınlanmasını sağlar. 

Google AdSense Başvurusu Nasıl Yapılır?

Google AdSense nedir nasıl kullanılır gibi konular kadar bu sistemi kullanmak için izlemeniz gereken adımlar da bir hayli önemlidir. AdSense başvurusu yapmak için öncelikle bir Gmail hesabına sahip olmalısınız ve bu hesabınızla birlikte Google AdSense Başvuru Sayfası üzerinden kaydolmalısınız.

Google AdSense kayıt sayfasında kişisel bilgilerinizi doldurup sitenizin adresini belirttikten sonra başvuru formunda bulunan Hizmet Şartları Sözleşmesi’ni dikkatli bir şekilde okuyup sitenizin yapısıyla uyum sağlayıp sağlamadığını kontrol etmelisiniz. Gerekli adımları tamamladıktan sonra Google, doldurduğunuz formu ve sitenizi denetledikten sona erdikten sonra olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapar. Eğer ilk aşamada onay alırsanız AdSense hesabınıza giriş yapıp kod oluşturarak sitenize eklemelisiniz.

Bu işlemleri tamamladıktan sonraki ilk aşamada sitenizdeki reklam bölümü boş gözükür ve bu süreçte Google, sitenizi daha iyi bir şekilde analiz ederek sayfanızın AdSense politikaları için uygunluğunu kontrol eder. Bu aşamada da olumlu not alan internet siteleri, reklam yayınlamaya başlayabilir.

Google AdSense Başvuru Şartları Nelerdir?

Google AdSense para kazanma için başvurunuzu gerçekleştirirken sunduğunuz bilgiler ve web sitenizin nitelikleri, başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağını belirleyen faktörlerdir. Bundan dolayı başvuru şartlarını yerine getirmek için ilk olarak bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde sunmaya özen göstermenizde yarar var. Ayrıca Google AdSense hizmetinden reklam karşılığında ödeme almak için başvuruda kullandığınız ismin, banka hesabınızdaki isminiz ile birebir aynı olması gerekir. Onay sürecinin pürüzsüz bir şekilde ilerlemesi için AdSense politikalarına uyum sağlamanız gerekir:

  • AdSense reklamlarının yayınlandığı içeriklerde başka bir reklam içeriği olmamalıdır.
  • Reklamların yayınlandığı sitelerde pornografik içerik bulundurulmamalıdır.
  • “AdSense Program Politikaları” metni okunmalı ve kabul edilmelidir.
  • Daha önce onaylanmış bir AdSense hesabına sahip olunmamalıdır.
  • Vergi ve diğer yasal işlemlerin sorunsuz biçimde ilerlemesi için site sahibi en az 18 yaşında olunmalıdır.
  • İlgili web sitesinin içerik ve biçim olarak nitelikli bir yapıda olmasıdır.

adsense nasıl vergilendirilir

Google AdSense Gelirleri Nasıl Vergilendirilir?

Google AdSense nasıl para kazanılır sorusu kadar vergilendirme hakkındaki konular da site sahiplerinin zihninde bir soru işaretidir. Google AdSense platformunda belirli bir tutarın altında olan kazançlar, gelir ve kurumlar vergisi için yükümlü olmaz ama AdSense gelirleri, süreklilik gösteren bir ticari gelir niteliği taşırsa o halde vergiye tabidir. Bu gelirlerin vergilendirilmesi için ise site sahibinin bir şahıs şirketi ya da sermaye şirketi kurması ve Google ya da ödemeyi yapan şirketlere fatura kesmesi gerekir.

AdSense gelirleri, kurumlar ya da gelir vergisinin yanı sıra KDV yükümlülüğüne de sahip olur. Gelir sahibi kişi eğer 29 yaşının altındaysa ve şahıs şirketi olarak gelir elde ediyorsa devletin teşvikleri sayesinde 75 bin TL’ye kadar gelir vergisinden muaf tutulur. Her verginin oranı kazanç üzerinden yüzdelik olarak hesaplanır:

  • Sermaye şirketlerinin ödediği kurumlar vergisi için %20
  • Şahıs şirketlerinin ödediği gelir vergisi için %15 ila %35 arası
  •  Fatura başına KDV oranı %18

Ayrıca internetten reklam geliri olan site sahiplerinin, Gelir İdaresi Başkanlığı’na aydan aya BTRANS sunması gerekiyor. BTRANS; reklamın yayınlandığı web sitesinin adresini, site sahibinin bilgilerini, reklam veren kişi ya da kuruluşların bilgilerini ve reklam hizmetleri karşılığında tahsil edilen bedelleri içeren bir rapordur.CRM Medya olarak internet sitenizin SEO kriterleri ile uyumlu yüksek niteliklere sahip olmasını ve AdSense politikalarına uyum sağlayarak yüksek gelir elde etmesini sağlayan hizmetler sunuyoruz. İnternet sitenizi daha etkili ve kazançlı bir şekilde kullanmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar kapatılmış.

İlgili Yazılar

Admuch RM Medya